Dulić i Šutanovac spremni za revizora

Izvor: S media, 10.Feb.2011, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić i Šutanovac spremni za revizora

Ministar životne sredine i prostornog planirana Oliver Dulić i ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavili su danas da njihova ministarstva spremno dočekuju kontrolu revizora i da će sve nepravilnosti, ukoliko ih bude bilo, biti ispravljene.

Obilazeći gradilište na prostoru bivše voždovačke kasarne "4. juli", Dulić je rekao novinarima da je to ministarstvo uvek ispravljalo primedbe Državne revizorske institucije (DRI) i izrazio očekivanje da će prošlogodišnja prijava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << protiv njega biti odbačena.

"Prošle godine je protiv mene podneta prijava i ona je sada pri kraju. Očekujem da bude obačena. Mi smo u medjuvremenu ispravili sve ono što su bile nepravilnosti u knjigovodstvu, što se vodilo godinama i što nije vezano ni za jednu od političkih ličnosti ili zaposlenih, već o uhodanoj praksi koja je morala da se menja, jer su se u medjuvremenu menjali zakoni, rekao je ministar životne sredine.

DRI je zbog sumnji da su prekršili Zakon o budžetskom sistemu u februaru prošle godine podneo prijave protiv Dulića još nekih sadašnjih i bivših ministara.

"Siguran sam, u svim ministarstvima ne postoji namera da se od nekog uzme novac i u svim ministarstvima postoje problemi, koji su vezani za ustaljenu praksu, loše tumačenje zakona i nesporazume različitih administracija", istakao je Dulić.

On je kazao da rad revizora pomaže da se na najbobolji mogući način vode ministarstva u vezi sa trošenjem budžetskih para.

"Od kada je revozor počeo da radi svi su mnogo oprezniji i sada problemi koji su uočeni prošlog puta sigurno neće biti ponovljeni", dodao je Dulić.

Šutanovac je kazao da očekuje posetu revizora Ministarstvu odbrane 14. februara i da je to ministarstvo imalo reviziju u okviru ministarstva i ispunilo sve zadatke koji su neophodni.

Revizor "prijavio" četiri ministra

"Očekujem da i DRI da izveštaj, da li postoje neke nepravilnosti i ukoliko postoje svakako da se otklone", naglasio je Šutanovac i dodao da je Ministarstvo odbrane po finansijama najveće ministarstvo", kazao je on.

"(Zbog toga) postoji statistička verovatnoća da postoje neke greške i mi nećemo bežati od njih i sve što bude utvrdjeno svakako ćemo prihvatiti i ispraviti", naglasio je Šutanovac.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Dulić i Šutanovac spremni za kontrolu DRI

Izvor: Blic, 10.Feb.2011

Ministar životne sredine i prostornog planirana Oliver Dulić i ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavili su danas da su njihova ministarstva spremna da dočekaju kontrolu revizora. Ministri su rekli i da će sve nepravilnosti, ukoliko ih bude bilo, biti ispravljene...Obilazeći gradilište naselja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.