Dulić: Mnoštvo ekoloških problema

Izvor: B92, 03.Sep.2009, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Mnoštvo ekoloških problema

Beograd -- Ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić izjavio je da se Srbija suočava sa mnoštvom ekoloških problema, ali da postoji volja da se oni reše.

"Srbija se faktički suočava sa gotovo svim problemima - nijedan nije do kraja rešen. To je pitanje upravljanja otpadom, pitanje različitih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i pitanje zaštite prirode i borbe protiv klimatskih promena i naše učešće u svemu tome", rekao je Dulić.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodao da rešavanje tih problema zahteva mnogo energije, novca i dobre regulative.

Prema njegovim rečima, uloga države, opština i svih građana u očuvanju prirode je velika i zbog toga je i pokrenuta akcija Ministarstva "Očistimo Srbiju".

Dulić je rekao da će se ove godine donošenjem zakona i podzakonskih akata postaviti drugačiji sistem za upravljanje otpadom, kao i raditi na jačanju komunalne infrastrukture i industrije za reciklažu.

"Puno je posla pred nama, ali je jako puno dobrih ljudi koji žele da pomognu, što je jako važno, a imamo puno energije i novih ideja", rekao je ministar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.