Izvor: B92, 05.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić-Marković na čelu odbora G17

Sombor -- Potpredsednica G17 Plus Ivana Dulić-Marković danas je na u Somboru izabrana za predsednika Pokrajinskog odbora G17 Plus.

Dulić Marković je na izbornoj skupštini vojvođanskog odbora stranke bila jedini kandidat za tu funkciju, koju je do sada obavljao Goran Anđelić.

Za poptredsednik Pokrajinskog odbora izabrani su Goran Kaurić iz Zrenjanina, Jaroslav Hrebik iz Stare Pazove, Endre Sabo iz Bečeja, Branimir Mitrović iz Sombora i Aleksandar Radonjić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Novog Sada.

"Kandidovala sam se da bi se borila za urbanu, evropsku, građansku, liberalnu i demokratsku stranku. Ako mislite da to ne treba da bude indentitet G17 Plus molim vas onda ne glasajte za mene", rekla je Dulić-Marković.

Ona je naglasila da je osnovni moto stranke "struka uvek ispred politike" i dodala da su osnovni prioriteti rad, red i mir.

"Rad znači razvoj i zapošljavanje, red podrazumeva borbu protiv korupcije i kriminala, a mir nije samo odsustvo rata već i odsustvo nepravde, straha, maržnje i siromaštva", rekla je Dulić-Marković.

Pre glasanja Ivana Dulić-Marković je, obraćajući se delegatima, ponovila da G17 Plus očekuje raspisivanje izbora sledeće nedelje za decembar ove godine.

Ona je ponovila da demokratski blok mora biti jedinstven i da je najveći politički protivnik tog bloka Srpska radikalna stranka.

"Moramo stalno podsećati građane na politiku izolacije, šovinizma, ekonomskog sunovrata i hiperinfacije SRS. G17 Plus se bori protiv takve politike, ali moramo udružiti snage", rekla je Dulićka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.