Dulić: Manje plate u upravnim odborima

Izvor: Blic, 02.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Manje plate u upravnim odborima

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić potvrdio je juče da će Vlada verovatno u četvrtak odlučivati da li da se plate u upravnim odborima javnih preduzeća, koje su i do 5.000 evra, smanje na nivo prosečne mesečne zarade u Srbiji koja iznosi oko 33.000 dinara.

„Lično mislim da je to dobra odluka. Kada mi tražimo od svih da štede zbog ove zaista dramatične finansijske krize, kada tražimo problema i opasnosti, i kada, nažalost, predviđamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će ta kriza zahvatiti našu zemlju, kada pričamo o restriktivnom budžetu i da treba smanjiti troškove, onda je ovo jedna od akcija koje idu u prilog tome", kaže Dulić. „Tražimo od svih da štede, uključujući i nas same. To je jedna od stvari koje će se desiti, mislim da je dobro da se takva odluka donese kada i odluke o tome koji će ljudi činiti upravne i nadzorne odbore javnih preduzeća", rekao je on.

Nakon Olivera Dulića, i vicepremijer Ivica Dačić najavio je da će Vlada Srbije raspravljati o smanjenju plata članova upravnih odbora javnih preduzeća. Dačić je rekao da će Vlada o tome raspravljati na jednoj od narednih sednica.

„Što se mene tiče, ja bih ograničio plate direktora javnih preduzeća. Potpuno je nelogično da predsednik države ima manju platu nego direktori ili predsednici upravnih odbora javnih preduzeća", rekao je on.

Lider LDP Čedomir Jovanović je rekao da su „sve mere štednje dobrodošle", ali da je ova inicijativa vlade „najjeftinija demagogija". On je ocenio da su u javnim preduzećima potrebni restrukturiranje, depolitizacija i ozbiljan poslovni pristup.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je da bi trebalo imati više informacija o radu direktora i članova UO javnih preduzeća, jer njihova moć „nije u visokim platama, već u korupciji".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.