Izvor: S media, 29.Mar.2013, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni sekretar za kulturu smenjen zbog tuče s vozačem ministra

Miroslav Tasić, državni sekretar u Ministarstvu kulture, razrešen je dužnosti na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije. Njegovoj smeni prethodio je incident ispred zgrade Ministarstva kulture u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu, kada se Tasić sukobio s vozačem ministra Bratislava Petkovića.

Očevici kažu da je došlo do fizičkog kontakta njih dvojice, dok smenjeni sekretar tvrdi da se sve završilo na verbalnom obračunu.

Ni Vlada Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ni Ministarstvo kulture nisu obrazložili razloge Tasićeve smene. U šturom zvaničnom izveštaju s jučerašnje sednice Vlade kratko je navedeno da je Tasić razrešen dužnosti u Ministarstvu kulture i informisanja.

Tasić kaže da je za smenu saznao od novinara „Blica“ i demantuje da je razlog za tu odluku sukob s vozačem.

- Ministar Petković nije se udostojio da mi najavi razrešenje, niti me je obavestio o prestanku mog angažmana u Ministarstvu kulture. Da sam smenjen, saznao sam od vas. Čuo sam različite priče o eventualnim razlozima za moju smenu. Jedan od njih je i taj da sam parkirao svoj automobil na mestu predviđenom za zvanice u trenutku kada je u Ministarstvo kulture trebalo da stigne supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić. Ali mogu svima da poručim da nijedan automobil u životu nisam parkirao jer nemam vozačku dozvolu - kazao je Tasić.

(BLIC)

Foto: S Media

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.