Države regiona potpisale deklaraciju o nestalima

Izvor: EurActiv Srbija, 29.Avg.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Države regiona potpisale deklaraciju o nestalima

Lideri Bosne i Hercegovine (BiH), Crne Gore, Hrvatske i Srbije potpisali su 29. avgusta u Mostaru deklaraciju koja treba da doprinese uspešnijem pronalaženju osoba nestalih tokom ratova na području bivše Jugoslavije. Deklaracija definiše ulogu država u traženju nestalih u sukobima i pri kršenju ljudskih prava i cilj je da je potpiše što više zemalja, bez obzira da li imaju ili nemaju problem nestalih. Na području bivše Jugoslavije posle ratova tokom devedesetih prijavljeno je oko 40.000 nestalih osoba. Podaci o broju onih za kojima se još traga razlikuju se, ali je njihov broj svakako veći od 10.000.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Lideri zemalja regiona potpisali deklaraciju o nestalima

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2014

Lideri BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije potpisali su danas u Mostaru deklaraciju čiji je cilj da se poveća uspešnost traganja za osobama nestalim tokom ratova na području bivše Jugoslavije. ..Deklaracija o nestalima potpisana je u gradskoj većnici u Mostaru.. ..Deklaraciju su potpisali predsednik...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.