Izvor: B92, 04.Sep.2009, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država traži objašnjenje od Haga

Beograd -- Vladina kancelarija za saradnju sa Hagom zatražiće od Tribunala objašnjenje u vezi sa dokazima o trgovini ljudskim organima otetih na Kosovu.

"U interesu je Srbije i njenih građana, kao i porodica nestalih i žrtava, ali i Haškog tribunala da se dođe do istine oko trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i severu Albanije", izjavio je Tanjugu direktor Kancelarije Dušan Ignjatović i naglasio da će država preduzeti sve da se rasvetle okolnosti nestanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sudbine nestalih.

Ignjatović je naglasio da će biti provereni i navodi pojedinih medija o uništavanju svih dokaza haških istražitelja o trgovini ljudskim organima i iz "žute kuće" u kojoj su obavljane operacije i, ukoliko se pokažu tačnim, o tome zatražiti objašnjenje iz Haga.

On je podsetio i da je Nacionalni savet za saradnju s Haškim tribunalom ranije zatražio od tužilaštva da obnovi istragu u vezi sa trgovinom organima i da, ukoliko to ne bude moguće, postojeće dokaze predaju srpskom Tužilaštvu za ratne zločine.

Tada je Nacionalni savet uputio i apel predsedniku Tribunala i generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija da se slučaj istraži do kraja, napomenuo je Ignjatović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.