Država da upravlja Sajmom

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država da upravlja Sajmom

Direktor Beogradskog sajma Andjelko Trpković izjavio je danas da Beogradski sajam mora da nastavi da se razvija i da je, pošto proces privatizacije tog preduzeća nije uspeo, jedino logično rešenje da država preuzme nad njim vlasništvo i da njime upravlja.

Trpković je izrazio očekivanje da će biti pronadjeno rešenje kako i na koji način će biti "podržavljen" Sajam i da je cilj da to preduzeće dobije značajne investicije, da se u budućnosti izgradi i da postane >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ono što, po nekim naznakama, već sada jeste - centar sajamske industrije na Balkanu.

Direktor Beogradskog sajma je u izjavi RTS-u ocenio da jedan neuspešan proces promene svojinske transformacije i traženja novog vlasnika ne znači da novi postupak ne može da da bolji rezultat i da tom preduzeću ne predstoji ni stečaj, ni likvidacija.

On je podsetio da je Sajam društveno preduzeće i da društvena preduzeća ne mogu da postoje, zbog čega je scenario bio da postane ili akcionarsko društvo sa privatnim kapitalom, odnosno privatno preduzeće ili da se pronadje novi oblik vlasništva, odnosno upravljanja.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.