Drecun: Ne odustajemo od Saveta bezbednosti, samo od sednice

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2016, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Ne odustajemo od Saveta bezbednosti, samo od sednice

- Nije se odustalo od Saveta bezbednosti, ali jeste od traženja vanredne sednice - izjavio je predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM Milovan Drecun za N1. On je dodao da će biti poslato pismo gde se objašnjava problem koji Srbija ima sa Prištinom oko Trepče.

Kako Drecun kaže, i dalje se "ide na Savet bezbednosti, ali je snažna poruka da treba sve da se vrati u okvir normalizacije".

- Vlada Srbije ima pravo da poništi odluku privremenih institucija jer ima dokaz da >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je Fond za razvoj vlasnik Trepče. Ovim poništavanjem Vlada se opredelila za mirno rešavanje. Trepča ne može da se reši bez Beograda - kaže Drecun.

Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima Priština od dolaska međunarodnih snaga pokušava da preuzme upravljanje nad Trepčom.

- I onda su dali rok do 1. novembra da naprave reorganizaciju. I onda donose zakon da oni prave akcionarsko društvo, i 80 akcija sa neba pada vladi u Prištini. To je pokušaj da se nametne jedan presedan - rekao je Drecun.

Drecun kaže da je Vlada jučerašnjom odlukom pokazala da će taj problem rešavati na diplomatski način.

- Mi ne pretimo nikom, nikakvom silom. Samo tražimo od onih koji imaju mandat da zaštite ljude na severu - kaže Drecun.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Drecun: Ne odustajemo od Saveta bezbednosti

Izvor: B92, 12.Okt.2016

Beograd -- Predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM Milovan Drecun naveo je da se nije odustalo od obraćanja Savetu bezbednosti zbog pitanja slučaja Trepče..."Nije se odustalo od Saveta bezbednosti, ali jeste od traženja vanredne sednice", rekao je on i dodao da će biti poslato pismo u kome se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.