Izvor: B92, 10.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković završava posetu Moskvi

Moskva -- Rusija i SCG se slažu o potrebi autonomije za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Rusija se slaže sa stavovima SCG da "međunarodna zajednica u skladu sa evropskim standarima mora da omogući najviši stepen lokalne samouprave" u mestima u kojima žive Srbi na Kosovu i Metohiji, saopštio je Ministar inostranih poslova Vuk Drašković nakon dvodnevne posete Rusiji.

Takođe, međunarodna zajednica treba da "finansijski da podrži obnovu" razrušenih srpskih kuća i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crkava i omogući povratak raseljenima sa Kosova. Podršku ovim stavovima Rusija će dati u Kontakt grupi i drugim međunarodnim organizacijama što je, prema oceni ministra Draškovića, "najveća pomoć u odbrani našeg naroda da ne bude više ubijan zato što hoće da živi na svojoj zemlji."

Drašković je posetu iskoristio i da se zahvali na ukazanoj humanitarnoj pomoći nakon martovskog nasilja na Kosovu i Metohiji i na gostoprimstvu za 500 dece iz pokrajine koja trenutno odmaraju i leče u Rusiji, prenosi za B92 Aleksandra Stojanović Godfroa.

U toku dvodnevne posete Ministar inostranih poslova Srbije Crne Gore susreo se sa Ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovim, sekretarom i predsednikom saveta bezbednosti Rusije, Igorom Ivanovim i Sergejem Mironovim, kao i sa predstavnicima ruske Dume.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.