Izvor: B92, 23.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković za novi prilaz Srbiji

Brisel -- Vuk Drašković izjavio da bi novi prilaz Srbiji, kroz evroatlantske integracije, dao bolje rezultate i ojačalo evropske snage.

Šef diplomatije je izjavio da bi novi prilaz Srbiji, kroz obnovu pregovora sa Evropskom unijom o pridruženju i ulazak Srbije u Partnerstvo za mir, dao mnogo veće rezultate. U izlaganju i raspravi u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta Drašković je ocenio da bi to ojačalo evropske snage u Srbiji i nanelo udarac antievropskim snagama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Drašković je dodao i da je prijatno iznenađen izjavama o napretku ekonomije Srbije i ocenom da Srbija ima sve potencijale da se priključi Evropskoj uniji.

"Imamo sve odlične ocene, ali jedinicu iz vladanja, zbog neispunjene obaveze prema Haškom sudu, ali moramo je ispuniti", rekao je Drašković.

On nije mogao da objasni zašto Vlada nije ispunila sve obaveze kada je reč o Tribunalu. "Nemam nikakav izgovor niti neko razumno objašnjenje za to", rekao je on.

"Ako bezuslovno pristupimo Partnerstvu, jer ispunjavamo sve uslove, sem onog o Ratku Mladiću, mislim da bi takva odluka NATO-a bila veliko razočaranje za mrežu miloševićevskih i antievropskih snaga u Srbiji", rekao je on.

"Oni će to shvatiti kao poruku da je završena istorijska bitka za budućnost Srbije i da neće biti povratka u prošlost. Takva razočarana mreža begunaca će se vrlo brzo raspasti, a to će značiti da ćemo moći da se približimo i uhapsimo Mladića i brzo ga predamo Tribunalu", kaže Drašković.

Vuk Drašković dvodnevnu posetu Briselu završava danas, susretom s generalnim sekretarom NATO-a Japom de Hop-Sheferom. Kako je ranije najavljeno, Drašković će ponoviti zahtev za bezuslovan prijem Srbije u Partnerstvo za mir.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.