Izvor: B92, 10.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković za kantonalno uređenje Kosova

Beograd -- Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je u sredu da kantonalno uređenje Kosova i Metohije "obezbeđuje maksimalnu samoupravu i Albanaca i Srba". Kako se navodi u saopštenju SPO, Drašković je u razgovoru sa predsednikom američkog Projekta za etničke odnose Alenom Kasofom dodao da kantonalizacija takođe "otvara vrata pomirenju i zajedničkom životu u Srbiji i Evropskoj uniji".

Lider SPO je kazao da su za "svakodnevne i nekažnjene zločine nad Srbima" na Kosovu odgovorni albanski lideri, ali i međunarodne snage i Savet bezbednosti UN koji "ne čine ništa da se zaustavi ubijanje i proterivanje srpskog naroda".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.