Izvor: Blic, 26.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković u predsedničkoj trci

Drašković u predsedničkoj trci

BEOGRAD - Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković juče je za 'Blic' najavio mogućnost da se kandiduje za predsednika Srbije. On je naglasio da će odluka o njegovoj kandidaturi biti doneta na sednici Glavnog odbora SPO, koja će biti održana 'relativno brzo'.

- Kao predsednik Srbije brzo bih zaustavio i socijalno i ekonomsko i nacionalno i duhovno propadanje - poručio je Drašković i dodao da bi Srbija 'postala uređena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << država'.- Bili bi raspisani novi izbori i sigurno je da zemlju više ne bi vodili ovi prevaranti, samovoljnici i neznalice - rekao je Drašković. On je ocenio da bi 'uz snažan socijalni program zaštite i podsticajne poreske i druge mere za privlačenje domaćeg i stranog kapitala od Srbije napravio veliko gradilište'.

- Predsednik Srbije mora biti čovek koji će uživati podršku SAD i EU, koji neće biti vazal nego partner, koji neće prodavati već braniti srpske nacionalne i državne interese i koji će se odlučno suprotstaviti unutrašnjoj zaveri protiv srpskog naroda koju oličava sadašnja vlast - ocenio je Drašković. Upitan da li je upravo to on, Drašković je odgovorio potvrdno.

Lider SPO je ocenio da je 'drugo pitanje kako doći u tu poziciju predsednika Srbije, s obzirom na medijsku blokadu koja je gora nego za vreme Miloševića i na ogromnu finansijsku podršku koju uživaju kandidati vladajućih stranaka'.

- Glavni odbor SPO će zato dobro odlučiti između ove dve činjenice - da li se odlučiti za predsedničkog kandidata koji bi otvorio vrata preporoda nacije ili odustati zbog praktično nepostojećih uslova za vođenje kampanje - rekao je Drašković. Lider SPO je ocenio da je za tu stranku 'savršeno nebitno da li će opozicija imati zajedničkog kandidata', jer SPO 'ne prihvata bilo kakav predlog Slobodana Miloševića, niti da taj kandidat bude nestranačka ličnost'. N. Čaluković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.