Izvor: B92, 04.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković u Izraelu

Tel Aviv -- Ministar spoljnih poslova Vuk Drašković doputovao je večeras u trodnevnu posetu Izraelu tokom koje će se sastati sa najvišim zvaničnicima.

Drašković će se tokom boravka u Izraelu sastati sa izraelskim premijerom Ehudom Olmertom, potpredsednikom vlade Šimonom Peresom, ministarkom spoljnih poslova Cipi Livni i šefom izraelske opozicije Benjaminom Netanijahuom.

Glavna tema razgovora Draškovića sa izraelskim zvaničnicima biće unapređenje bilateralne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnje dveju država i pitanje budućeg statusa Kosova.

Šef diplomatije Srbije će se u Izraelu sastati i sa patrijarhom Grčke pravoslavne crkve u Jerusalimu Teopolisom Trećim i članom izraelskog parlamenta i predsednikom Grupe srpsko-izraelskog prijateljstva Avigdorom Libermanom.

Srpski ministar inostranih poslova održaće i predavanje na temu "Srbi i Jevreji" u organizaciji Izraelskog saveta za međunarodne odnose.

To je prva poseta nekog ministra spoljnih poslova Srbije Izraelu. Drašković će posetu završiti u utorak obilaskom istorijskih lokaliteta u toj zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.