Izvor: B92, 07.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković oštro kritikovao Vladu

Beograd -- Vuk Drašković kritikovao je politiku Vlade Srbije prema Haškom tribunalu.

Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore i predsednik Srpskog pokreta obnove je na sednici Glavnog odbora SPO, rekao i da se skriva istina o pogibiji dvojice vojnika Vojske SCG u Topčideru.

Drašković kaže da je zaštita četvorice , kako je rekao Miloševićevih najodanijih komandanata, optuženih za ratne zločine, trenutno iznad sudbine naroda i države. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << On podseća da je stav Vlade Srbije da će poštovati zakon i međunarodne optužnice, samo ako te optužnice budu poštovali i optuženi. "Naše vojnike ubijaju pred tajnovitim ulazima tih čiji smo taoci, a onda objavljuju da su ti mladi gardisti pucali jedan na drugog. Zločin kriju lažima i novim zločinom. Skoro svakodnevno, rafali i smrt su po trotoarima, na ulicama, svuda, kao da Milošević nije ni otišao", rekao je Drašković.

On je ocenio da je zabranjen ulazak u Bezbednosno informativnu agenciju onima koji i mogu da zavrnu glavu toj aždaji, kao i da nema radikalne akcije protiv Miloševićevih centrala u armiji. Nakon toga, Drašković se obratio članovima svoje stranke kojima je rekao da nisu u Skupštini Srbije samo da bi ćutali i čuvali kvorum. "U Vladu smo ušli pod jasnim uslovima, da se demontira BIA, da se uklanjaju sve prepreke Srbiji na njenom putu ka Briselu, da svuda dobijemo sve što je predviđeno koalicionim sporazumom, da sačuvamo sebe i da se, u bilo kojoj prilici, ne odreknemo sebe i ne postanemo obični statisti, a ako se ne bunimo, onda pristajemo", rekao je Drašković.

On je pozvao funkcionere stranke da se vrate tradiciji te partije, kao stranke hrabrih ljudi koji su se borili za svoja uverenja. Ko to ne može , neka se povuče, poručio je lider SPO. Nakon izlaganja Draškovića sednica je zatvorena za javnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.