Izvor: B92, 18.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković, izbori ili nova politika

Beograd -- Potpredsednik SPO-a Srđan Srećković kaže da je izbor Vuka Draškovića za ministra inostranih poslova u interesu Srbije.

"Ako se desi da Drašković ne bude izabran, to znači da u Skupštini Srbije nema podrške za otklanjanje prepreka prema Evropskoj uniji i da koalicioni sporazum nije poštovan. To će dovesti ili do vanrednih parlamentarnih izbora ili do izbora neke nove Vlade s novom politikom", kaže Srećković.

Srećković očekuje da u Parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postoji demokratska većina za politiku koju personifikuje Drašković, kao dosadašnji šef diplomatije SCG. "Vuk Drašković je Srbiji u svetu otvorio mnogo zatvorenih vrata i ostaje da Skupština proceni da li su Srbiji potrebno stabilnost ili destabilizacija", kaže Srećković.

Poslanici će na jesen raspravljati o predlogu da Drašković bude izabran za prvog ministra inostranih poslova Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.