Drašković: Žrvanj tranzicije pregazio junake 9. marta

Izvor: Glas javnosti, 10.Mar.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Žrvanj tranzicije pregazio junake 9. marta

BEOGRAD - Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković poručio je juče, sa skupa SPO na Trgu Republike kojim je obeležena 20. godišnjica devetomartovskih demonstracija, da će Srbija, ma koliko ponižena, biti brana "Ušću koje stiroporom preti da pobedi 9. mart" i vrati zemlju u devedesete godine.

Na skupu kojim je obeleženo 20 godina od prvog masovnog protesta protiv režima Slobodana Miloševića, u centru grada okupilo se oko 2.000 članova i pristalica te stranke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

"Jedanaest je godina od dana kada se veruje da smo osvojili slobodu, vreme koje se naziva demokratskom tranzicijom, ali žrvanj te tranzicije nije tako surovo nikoga pregazio kao junake 9. marta, potom i vidovdanskog sabora, tromesečnih demonstracija i 5. oktobra", poručio je Drašković.

"Tresimo drvo slobode, sve dok sa njega ne otresemo sve pronevere naših divnih snova, želja i žrtava za bolju demokratsku,ljudsku i evropsku Srbiju", istakao je on misleći na sve one koji su bili uz SPO, ali su se odmetnuli, kao i na one koji, kako je rekao, "na svojim odelima i iz ministarskih fotelja nose naše bedževe evropske Srbije, a misle isto kao što su mislili onda kada smo se borili" .

"Otresimo one koji danas, i to kao ministri u proevropskoj vladi, sede ispod fotografije jednog protiv koga smo se borili, odlaze na jedan grob u Požarevcu i javno kao ministri u proevropskoj vladi govore da je u tom grobu svetac", istakao je Drašković.

Uz poruku da je narodu "potrebno hleba i posla", Drašković je istakao da nas "svađaju sa susedima i sa demokratskim svetom i čine sve da Srbija ne bude deo Evrope".

Drašković je, komentarišući najave protesta Srpske napredne stranke, istakao da sada "Ušće stiroporom preti da pobedi 9. mart", ali da će Srbija, ma koliko ponižena, biti brana "Ušću da ne vrati ono vreme" .

Drašković je naveo da dvadeset godina od 9. marta Ušće preti da će stiroporom da pobedi 9. mart, ocenivši to "banalnošću i duhovnim padom".

Drašković je, pre obraćanja, sa funkcionerima i aktivistima stranke zapalio sveće i položio cveće žrtvama devetomartovskih demonstracija Branivoju Milinoviću i policajcu Nedeljku Kosoviću.

Na skupu, na kojem su okupljeni uzvikivali "Vuče, vodi nas opet", bili su funkcioneri SPO Srđan Srećković, Aleksandar Jugović, Dragan Kojadinović, Sanja Čeković, Aleksandar Čotrić, Spasoje Krunić..

Kako ga nije sramota, dvoje ljudi je poginulo 9 marta ...

Draskovicu, sram te bilo.Posle tvoje vladavine uzelesmo se petokrake.

Bez petokrake nema nama spasa. Bili smo ponosni narod sa tom petokrakom a danas 30 godina kasnije sdmo ponizeni narod, gladni i obespravljeni. Zivela Nova komunisticka partija Srbije

Jeste 20 godina dali Srpskim kriminalcima slobodu, i danas svi živimo u prosperitetu, "džepovi su nam puni" i svi smo zaposleni i zato da slavimo 20 godišnjicu Draškovićeve "slobode"! Da li je moguće da ima 2000 Srba koji ga slušaju? Da je barem tu Miloševićeva Srbija pa da nas bog vidi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.