Izvor: B92, 28.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Za Hag isteklo vreme

Beograd -- Ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković izjavio je da je Srbiji, po pitanju saradnje sa Hagom, vreme isteklo.

Drašković je saopštio da će američki ambasador za pitanja ratnih zločina Pjer Rišar Prosper i američki podsekretar Mark Grosman u četvrtak, 30. septembra, rukovodstvu Beograda i Podgorice saopštiti rokove za ispunjavanje obaveza prema Haškom tribunalu.

"Stavovi američke administracije biće veoma jasni, direktno preneti predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije i predsedniku Vlade Srbije. Jedna poruka je više nego jasna i ne trebaju joj nikakvi tumači: mnogo toga, odnosno sve zavisi da li ćemo ili nećemo ispuniti neke svoje međunarodne obaveze od kojih je obaveza prema Tribunalu u Hagu prva", rekao je Drašković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.