Drašković: Podmlađivanje stranke prvorazredna obaveza

Izvor: Blic, 29.Maj.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Podmlađivanje stranke prvorazredna obaveza

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je danas da je podmlađivanje stranke prvorazredna obaveza kako bi se obnovila snaga SPO i najavio Šesti sabor te stranke za 4. decembar.

"Da bismo obnovili nekadašnju snagu SPO, moramo da naše borbene zastave predajemo mladim ljudima koji su 9. marta 1991. godine bili deca", rekao je Drašković odbaćajući se članovima Glavnog odbora SPO.

On je naveo da je iskustvu osnivača SPO potrebna energija mladosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer samo tako SPO može i mora ponovo da izraste u stranku čvrstih uverenja i odlučne i riskantne borbe za ciljeve demokratske i evropske Srbije koji su pomračeni u "današnjem ružnom vremenu pada nade i morala i rasta kriminala".

"Beznađe miliona i obest obesnih - to je ovo ružno vreme", naglasio je predsednik SPO i dodao da je reč moral izgubila značenje u današnjoj Srbiji u kojoj je "Farma" duhovna akademija. Drašković je rekao da je 20 godina posle bune protiv ondašnjeg nedemokratskog i kriminalnog poretka u Srbiji veći broj mafija od dohotka po glavi stanovnika.

"Zvanično Kosovo je Srbija, a nezvanično skoro sve ostalo je pod ekonomskim i političkim suverenitetom domaćih šeika koje je stvorio Slobodan Milošević", kazao je on. Po odluci Glavnog odbora, Sabor SPO će biti održan u Sava centru i

tom prilikom biće izabrani predsednik i potpredsednici SPO. Do Sabora biće održane izborne skupštine u svim opštinskim i gradskim organizacijama SPO.

Na pitanje novinara kada očekuje republičke izbore, Draasković je odgovorio "neka budu kad budu" navodeći da opozicija koja traži vanredne parlamentarne izbore "vodi politiku da kosovski poraz koji je skrivio ondašnji režim pretvori u poraz cele Srbije". "Nude program koji je antievropski, antizapadni, to je program koji se sabija u jednu reč - Kosovo koje je najskuplja srpska reč i tome sve

moramo da se podredimo", istakao je Drašković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.