Drašković: Nervoza anti-EU snaga

Izvor: B92, 03.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Nervoza anti-EU snaga

Topola -- Lider SPO Vuk Drašković rekao da su SSP podržali prijatelji Srbije, uključujući i Rusiju, svi koji žele da se Srbija razvija i postane lider na zapadnom Balkanu.

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković pozvao je u Topoli građane Srbije da 11. maja podrškom Listi za Evropsku Srbiju potvrde sporazum o Stabilizaciji i pridruživanju koji će nam, kako je istakao, popraviti poziciju zemlje u odbrani Kosova, doneti nova radna mesta, rast životnog standarda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvoza i investicija.

"Potpisivanjem SSP napravili smo prvi formalni evrointegracioni korak i prvi ugovorni odnos sa Evropskom unijom. Ovaj sporazum je pre svega trgovinski, a jača Srbiju i u ekonomskom i u političkom smislu", rekao je Drašković.

Kako je rekao Drašković, kada 11. maja pobedi Lista za Evropsku Srbiju više nikada u Srbiji neće biti dileme da li želimo da budemo deo Evropske unije ili želimo da vratimo politiku iz devedesetih.

"Otuda i ne čudi tolika nervoza stranaka i izbornih lista koje žele samoizolaciju i koje prete da će iz ličnih interesa poništiti SSP i time ugroziti budućnost svih građana i države Srbije", kazao je lider SPO.

Prema njegovim rečima, prvi pozitivni efekti potpisivanja SSP su očigledni - dolazak "Fijata" u "Zastavu".

"U Kragujevcu se konačno probudila nada da obnovljena Zastava sa svojim kooperantima može da bude motor privrednog razvoja cele Šumadije. Tako može da bude u celoj Srbiji ukoliko 11. maja napravimo pravi izbor i damo sami sebi šansu da napredujemo", rekao je Drašković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.