Izvor: Blic, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Evropa je dom, a Kosovo rodno mesto Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drašković izjavio je danas u Beogradu povodom predstojećeg preuzimanja predsedavanja Savetom Evrope (SE) da je Srbija posvećena temeljnim i zajedničkim evropskim vrednostima.

- Možda smo i pred vanrednim parlamentarnim izborima, ali ti izbori ne mogu promeniti evropsku istoriju Srbije i Srba -kazao je Drašković u razgovoru sa ambasadorima evropskih država, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Drašković je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se pokazalo da nije bilo dobro što je specijalni predstavnik UN Marti Ahtisari svoj predlog - kako je rekao - "o nasilnom proglašenju još jedne albanske države" objavio tek posle januarskih parlamentarnih izbora u Srbiji.

- Zbog toga će vanredni izbori, ako ih bude, nositi pečat Kosova, da bi narod Srbije rekao šta misli o predlogu razbijanja Srbije - rekao je šef srpske diplomatije.

Drašković je istakao da se Srbija ne sme ponižavati i dovoditi pred apsurdni izbor: Evropa ili Kosovo.

- Evropa je naš dom iz kojeg nas niko ne može proterati, a Kosovo je rodno mesto Srbije, koje nam niko ne sme otimati -rekao je Drašković evropskim ambasadorima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.