Izvor: B92, 04.Maj.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Draža je državno pitanje

Beograd -- Lider SPO Vuk Drašković kaže da je posle godina uporne borbe država priznala da je i pokret Draže Mihailovića bio antifašistički, kakav je bio i partizanski.

Drašković je na zajedničkoj sednici Predsedništva SPO i republičke Asocijacije za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta naveo da je sednica na Ravnoj gori održana sa ciljem da se uputi poziv svim nacionalnim snagama da se okupe oko istorijskih simbola i značenja Ravne gore.

On se nada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će biti otkriveno grobno mesto Mihailovića i desetina hiljada njegovih pristalica, koji su na sličan način ubijeni, od Slovenije do Srbije.

"Godine borbe, nadam se, da će konačno uroditi ostvarenjem još jednog cilja - da se veoma brzo, možda i narednih dana, otkrije mesto gde su posmrtni ostaci đenerala Mihailovića, način na koji je ubijen, a iza toga i kako su ubijene na sličan način desetine hiljada pripadnika njegove vojske, od Slovenije do Srbije”, rekao je Vuk Drašković.

"To se mora uraditi. To nije političko pitanje, nije porodično pitanje, to je nacionalno, to je ljudsko, to je državno pitanje i hrišćansko pitanje prvoga reda”, smatra on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.