Izvor: B92, 20.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Borba između dve Srbije

Madrid -- Srušiti Miloševićeve bezbednosne službe, otvoriti dosijee tajne policije, objaviti imena saradnika, rekao je Vuk Drašković.

Šef diplomatije Vukj Drašković je rekao da je Srbija demokratska država, ali da je on zagovornik radikalnog demontiranja Miloševićevog nasleđa: "Ljudi svakodnevno moraju da se suočavaju sa zločinima tog režima".

Govoreći o mogućnostima hapšenja haških begunaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića, Drašković je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ne zna gde se oni kriju, ali da zna da bi oni već odavno trebalo da budu u Hagu: "Svi građani su taoci dva begunca. Oni su imali podršku Miloševićevog režima i tim snagama ne odgovara da oni budu u Hagu. To bi predstavljalo njihov poraz, jer bi se otklonile prepreke na putu prema NATO i EU, a to bi predstavljalo politički kraj snaga iz prošlosti. U toku je borba između Srbije 'pro Evropa' i Srbije 'pro-prošlost'".

El Pais je predstavio Draškovića kao čoveka koji je preživeo torture bezbednosnih snaga 1993. i dva neuspela atentata, 1999. i 2000. godine, koje su najverovatnije izvršili agenti bivšeg srpskog predsednika Slobodana Miloševića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.