Dragomir Karić: Bogoljuba štiti rezolucija EP

Izvor: BKTV News, 01.Avg.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragomir Karić: Bogoljuba štiti rezolucija EP

Poslanik Narodne skupštine Srbije Dragomir Karić izjavio je danas da očekuje da će se prema njegovom bratu Bogoljubu ubuduće postupati po zakonu, te da on nije dužan da dokazuje da je nevin.
Karić je izjavio novinarima da veruje da će novi ministar pravde dovesti pravosuđe u red i da će se u slučaju njegovog brata Bogoljuba postupiti po rezoliciji Evropskog parlamenta, koja je obavezujuća za Srbiju i koja podrazumeva ukidanje člana 359.
Ukidanjem tog člana, koji su, kako je rekao, gurali “prethodnici – od ministarke i državnog sekretara pa dalje”, neće biti moguće u budućnosti da se bilo ko, uključujući biznismene, “reketira” tako što će se protiv njega podići optužnica ili okriviti za nešto što ne postoji.
Na pitanje o slučaju njegovog brata, Dragomir je zatražio da se poštuju zakon i pravosuđe i da svi građani budu isti pred svim organima države, da ni za koga nema “posebne pravde ili nepravde, telefonskog poziva”.
“On nije mogao da dođe da se brani, on je proteran iz čisto političkih razloga. Da je mogao da se brani on bi došao. Pa to nigde na svetu nema da Bogoljub dokazuje da je nevin. Neka sud dokaže da je kriv”, rekao je Dragomir i izrazio očekivanje da će postupak protiv Bogoljuba biti “po zakonu, pravu i pravdi”.
Na pitanje o povratku Bogoljuba u Srbiju, on je uputio na saopštenje njegove supruge Milanke Karić, koja očekuje da se to uskoro dogoditi.
Dragomir Karić demantovao je danas navode medija da slučaj Mobtela spada u sporne privatizacije i da će biti podvrgnuta reviziji.
“Nikakva revizija postupka se ne vodi, vodi se krivični postupak zbog otimanja Mobtela”, rekao je Karić novinarima i dodao da kompanija njegovog brata Bogoljuba nije privatizovana, već “oteta i prodata” norveškoj kompaniji.
Na pisanje Politike da se ispituje 18 od 24 privatizacije koje su označene kao sporne rezolucijom Evropskog parlamenta, on je rekao: “To još govore ljudi koji su bivši”.
A na opasku novinara da je u pregovorima o prodaji Mobtela učestvovao i Mlađan Dinkić, sadašnji ministar finansija, Karić je rekao da je on bio “samo izvršilac grubih radova”. Upitan kako će sarađivati sa Dinkićem u okviru vladajuće koalicije, Karić je rekao da će odlično sarađivati u svemu onomo što je od interesa za državu i da neće raditi ništa što je protiv tih interesa.

Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dragomir Karić: Bogoljub nije dužan da dokazuje nevinost

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2012

POSLANIK Narodne skupštine Srbije Dragomir Karić izjavio je u sredu da očekuje da će se prema njegovom bratu Bogoljubu ubuduće postupati po zakonu, te da on nije dužan da dokazuje da je nevin.Karić je izjavio novinarima da veruje da će novi ministar pravde dovesti pravosuđe u red i da će se...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.