Dragišić:Srbija će ostati neuređena

Izvor: B92, 03.Avg.2012, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragišić:Srbija će ostati neuređena

Beograd -- Imenovanje ministra odbrane Aleksandra Vučića za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost "nije ni dobro ni loše", kaže profesor Zoran Dragišić.

On je dodao da će Srbija "i dalje ostati neuređena država, bez jakih insititucija".

"Srbija i dalje ostaje neuređena država, bez jakih insititucija i ostaje nada građanima da će se Vučić, kao što je obećao, posvetiti kriminalu i korupciji", kazao je Dragišić agenciji Beta.

On je kazao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zakon o uređenju službi bezbednosti "protivustavan i loš", kao i da sada ne postoji mogućnost da se promeni Ustav Srbije, koji bi trebalo da definiše Savet za nacionalnu bezbednost.

"Neke greške učinjene u prošlosti sada se ne mogu ispraviti, jer ne postoje politički uslovi da se Ustav promeni", rekao je Dragišić.

On je kazao da je sada Vučićeva uloga u sistemu nacionalne bezbednosti važna, ali je bitna i uloga predsednika vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

"Važno je da oni zajedničkim snagama krenu u borbu protiv korupcije i kriminala. Ako to urade, nebitno je kakvo je zakonsko rešeenje, jer kod nas sve zavisi od političke volje i kapaciteta pojedinca", rekao je Dragišić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić imenovao je ranije Vučića za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić je u tom svojstvu učestvovao na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj je razmatrano više aktuelnih bezbednosnih tema.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.