Dragica baš voli luksuz

Izvor: Blic, 06.Sep.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragica baš voli luksuz

Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić preselila je svoju Fondaciju u jednu od najluksuznijih poslovnih zgrada u Novom Beogradu.

Kako „Blic“ saznaje, Fondacija „Dragica Nikolić“ sada, naime, zakupljuje kancelarije na četvrtom spratu zgrade austrijskog „Grawea“ u Bulevaru Mihaila Pupina, a najmanja moguća cifra koju mora izdvojiti za to zadovoljstvo mesečno iznosi 4.600 evra.

Kolika je tačno kvadratura prostora koji je zakupila supruga predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tomislava Nikolića juče pouzdano nismo uspeli da saznamo.

Međutim, najmanja kvadratura kancelarija koje se izdaju u toj zgradi jeste 200 kvadrata. Cena kvadrata u zgradi iznosi od 15 do 20 evra po kvadratu, a niže od 20 evra dobijate samo ako zakupljujete kancelarije veće kvadrature u ponudi.

Fondacija prve dame Srbije imala je prvo kancelarije u Predsedništvu Srbije na Andrićevom vencu, zbog čega je predsednik dobio mnoštvo kritika javnosti. Dragica je ih u julu 2013. preselila u njihov novi luksuzni  porodični stan u Ulici Trešnjinog cveta, iz koga su predsednik i njegova supruga prešli da žive u rezidenciji na Dedinju.

Po toj računici, Fondaciji je mesečno potrebno oko 5.000 evra samo za zakup.

- „Grawe“ važi za jedan od skupljih poslovnih prostora u Novom Beogradu zbog atraktivne lokacije, ali i najkvalitetnije opreme i sopstvenog parkinga i garaže. Najkraći zakup je na tri godine, a najduži na 15 godina. Zakup takvog prostora nije moguć ispod 3.500 evra i ta niža cena se može postići jedino ako se ispuni uslov zvani „zavisi ko plaća“. Tako da, eto, moguće je pošto je predsednikova žena u pitanju da su na toliko spustili cenu. Na tu cenu zakupa svakako morate dodati i održavanje koje je u ovoj zgradi, istina, jedno od jeftinijih u Novom Beogradu i naplaćuje se tri evra po kvadratu, dakle u ovom slučaju dodatnih 600 evra - objašnjava za „Blic“ agent za nekretnine, koji je želeo da ostane anoniman.

Među komšijama prve dame nalaze se brojne banke, kao i „MK grupa“. Da se ne radi o prosečnom zakupcu pristupačnom poslovnom prostoru, donekle svedoči i podatak da su na istom spratu smešteni i nemački GIZ i „German cooperation“, ali i nekoliko službi austrijske ambasade.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.