Izvor: Blic, 13.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosije ministra

Dosije ministra

BIA je podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra policije zato što je odneo svoj dosije iz arhive tajne policije i neće da ga vrati. Priznajem da bih postupio isto kao Mihajlović, da imam dosije i da sam samo bio u prilici da ga se dočepam. Ne, nego ću da pročitam kako su me špijunirali i da im te papire uredno vratim, da mogu nesmetano da nastave?

A iz te 'bezbednosno-informativne' agencije, čije su razne službe, podslužbe, jedinice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i 'odmetnute frakcije' učestvovale u svakom zlu u ovoj zemlji u proteklih pola veka, niko više ne progovara ništa o drugim dosijeima.

Kad je ona bivša vlast, DOS-ova, nakratko omogućila građanima da vide da li ih je i kako država špijunirala, ispalo je da gotovo niko nema dosije i da i kod onih koji ga imaju u toj fascikli ne piše ništa. Zato su svi, s pravom, zaključili da su dosijei ili podaci iz njih negde sklonjeni i da Služba nema nameru da zaista obelodani koga je i kako uhodila. I dalje - muk.

U (pravim) dosijeima političara i državnih službenika mogu sigurno da se pročitaju mnoge zanimljive i za razne manipulatore korisne informacije. Ako one mogu biti osnov za krivično gonjenje, onda ih treba proslediti tužilaštvu, a ako nisu, onda onaj ko ih je prikupljao treba da bude kažnjen. Ali tajni dosijei svakako ne treba da postoje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.