Domaćica iz Kule gaji 800 vrsta povrća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2019, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaćica iz Kule gaji 800 vrsta povrća

Domaćica iz Kule, Vukica Todorović, već dve godine prikuplja kolekciju retkog povrća. Danas u njenoj bašti, u centru Kule, raste tri stotine vrsta paradajza, dvesta vrsta paprika, trideset sorti patlidžana – ukupno osam stotina vrsta povrća.

Vukica Todorović iz Kule od detinjstva gaji ljubav prema biljkama i baštovanstvu. Pre dve godine odlučila je da napravi svoju kolekciju povrća koju je nazvala "Vukicin azil za biljke“, i u bašti od tri stotine kvadratnih metara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bavi se isključivo proizvodnjom na organski način.

Za najveći broj biljaka Vukica sama proizvodi semena koja na proleće rasađuje, tako da je tokom čitave godine potrebno mnogo truda i rada.

Za prikupljanje i uzgoj svoje kolekcije Vukica do sada nije imala većih ulaganja, a kompletna proizvodnja koristi se za porodične potrebe i poklone prijateljima i komšijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.