Dokle više mučenje?!

Izvor: Glas javnosti, 27.Dec.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokle više mučenje?!

BEOGRAD - Odluku vlasti da osnivaču Glasa javnosti i Kurira Radisavu Rodiću produži pritvor za još mesec dana kritikovao je niko drugi do gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović!

- Radisav Rodić, kao i svako drugi, ima pravo da se brani sa slobode! Bez obzira na moje ili bilo čije privatno mišljenje o Rodiću, on, kao i svako drugi, ima pravo da se brani sa slobode. Ne znam zašto je uhapšen niti za šta ga terete, i uopšte ne želim da se mešam u rad pravosudnih organa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ali, ako je već poznato da je njegovo zdravstveno stanje loše, a najiskrenije nisam ni znao da je imao operaciju, red je da se oslobodi - smatra Stevanović, koji je i blizak saradnik ministra ekonomije Mlađana Dinkića.

Molitve za Raju

Skoro kompletan vrh SPC stao je u odbranu Radisava Rodića. Mitropolit Amfilohije Radović i episkop Grigorije poručili su da su upućeni u ovaj slučaj i da se svakodnevno mole za Rodićevo zdravlje.

- Zdravlje je uvek na prvom mestu. Kako se Rodić poslednjih nekoliko meseci ne oseća dobro, mi se u duhu pravoslavlja svakodnevno molimo za njega - poručio je mitropolit Amfilohije.

Lider koalicije Zajedno za Šumadiju podseća da je u vreme posta hrišćanski činiti dobra dela.

- Kao hrišćanin i veliki pravoslavac smatram da naročito sada, u vreme posta, treba razmotriti odluku o puštanju Rodića da se brani, ali sa slobode - poručuje Stevanović.

Da su razlozi za zadržavanje pokretača Glasa javnosti i Kurira u zatvoru odavno prestali da važe, smatra i bivši republički javni tužilac Siniša Simić, koji ističe da se Rodić neosnovano nalazi u pritvoru.

- On se određuje kako se ne bi ometalo fer utvrđivanje svih činjenica. Ne vidim nijedan razlog da se vlasnik vaše medijske kuće, koji je jasno stavio do znanja da je na raspolaganju nadležnim organima onog momenta kad je prekinuo postoperativnu terapiju u Švajcarskoj, i dalje drži u zatvoru. Potpuno sam zbunjen, nije mi jasno obrazloženje produžetka pritvora. Ne posmatrajući pravne aspekte predmeta već pozivanje na Ustav Srbije i Krivični zakonik, kao i Povelju o ljudskim pravima i Univerzalnu deklaraciju UN o pravima svakog čoveka, Rodić je odavno trebalo da bude pušten - kaže Simić.

Prema njegovim rečima, „slučaj Rodić“ je evidentan presedan.

- Koliko sam uspeo da ispratim kompletan predmet, tog čoveka nema potrebe držati zatvorenog ni dan duže - zaključuje Simić.

Podsetimo, Radisavu Rodiću je 25. decembra po drugi put produžen pritvor na trideset dana, a kao obrazloženje opet je navedena mogućnost uticanja na svedoke. Rodić više nije direktor nijednog privrednog društva i pravosuđe ima mnogobrojne mogućnosti da ga spreči da utiče na svedoke. Juče se navršilo tačno šezdeset dana otkako se Rodić nalazi u zatvoru.

pa daj vise otstampajte neku zahvalnicu i urucite Dinkicu za najlicnost Kurira i Glasa javnosti,za 2009. i eto Raje kuci.

Posmatramo kvazilegalno ubijanje coveka uz najvecu legalnu ali demagosku podrsku.

Морају знати, а ми морамо то увек истицати и понављати, да овде НЕ ТРЕБА апеловати на "хуманост" оних који су Радосава Родића бацили у апсану без обавезе да га пусте и без постојања силе да их натера да га пусте на слободу.

У питању је бесправље владалаца Србијом:

СВАКИ ГРАЂАНИН ИМА ПРАВО ДА СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ.

ДРЖАЊЕ ГРАЂАНИНА У ЗАТВОРУ БЕЗ СУЂЕЊА И БЕЗ СУДСКЕ ПРЕСУДЕ, ШТО У ОВОМЕ СЛУЧАЈУ ЈЕСТЕ ТАКО, ЈЕСТЕ БАНДИТИЗАМ, ОГОЉЕНИ БАНДИТИЗАМ СИЛНИХ БАНДИТА.

Дакле, господо бандити, не тражим вашу милост, него тражим да поштујете основне постулате суђења, права и правде, који важе још од РИМСКОГ ПРАВА, а кршили су га искључиво бандитски диктатори, јуче и данас.

ТО ЈЕ СУШТИНА, А ОСТАЛО ЈЕ ЛИЦЕМЕРЈЕ.

ПОСТУПИТЕ ПО ПРАВУ!!!

АМИН.

E moj Verko dokle si stigo!!!

Ovo je dokaz koliko Srbija NIJE demokratska. Ovoliko revolta i peticija i niko se na to ne osvrce. Raja je koristio slobodnu novinarsku rec i u ime svojih citalaca pozvao na odgovornost Dinkica i ostale vlastodrsce koji su Srbiju doveli do dna. Kakva je to demokratija u kojoj nemas prava da zaustavis lopova koji ti krade hleb sa stola?I gde su sada svi oni koji su marsirali za pederska prava da se malo pobore za osnovno pravo jednog coveka koji je osudjen na smrt samo zato sto se drznuo da kaze smrtnicima da NISU BOGOVI.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.