Izvor: Blic, 23.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok se dvoje tuku

Dok se dvoje tuku

Stara srpska poslovica 'Dok se dvoje tuku, treći izvlači korist' još jednom se pokazala kao tačna. Uspehu Srpske radikalne stranke na lokalnim izborima u Vojvodini najviše su pomogli oni od kojih se to najmanje očekivalo - čelnici stranaka koje okupljaju vojvođanske Mađare.

Incidente koji su se proteklih meseci dogodili u Vojvodini, a koje svi osuđuju, oni su pokušali da na neprimeren način iskoriste u političke svrhe. Situaciju je dodatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskomplikovala vlada u Budimpešti, koja se dodvoravala mađarskim strankama u Vojvodini, u isto vreme koristeći incidente za svoja uskostranačka prepucavanja uoči mađarskih parlamentarnih izbora.

Napade stranaka na Vladu najbolje su iskoristili radikali, koji su postigli veliki uspeh u Vojvodini, dok su mađarske stranke prošle neočekivano loše. Pre nego što sledeći put neko krene sa sličnim akcijama, neka prvo stavi prst na čelo i razmisli kakve posledice mogu da se izrode posle takvih postupaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.