Dogovorili se Cvetković i Čanak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2011, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovorili se Cvetković i Čanak

BEOGRAD -

Amandman LSV koji predviđa da sredstva koja je Vojvodina ulagala u razne oblasti budu preneta na pokrajinu je prihvaćen i postaće sastavni deo zakona o javnoj svojini, a amandman o svojini nad određenim poljoprivrednim zemljištem LSV će povući, dogovoreno je danas na sastanku premijera Srbije Mirka Cvetkovića i lidera LSV Nenada Čanka.

Lider LSV je najavio da će poslanici te stranke u parlamentu Srbije glasati za Predlog zakona o javnoj svojini koji se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na dnevnom redu aktuelnog zasedanja.

Premijer Cvetković je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije po završetku sastanka rekao da će na Vojvodinu biti preneta sva sredstva koja su nužna za obavljanje nadležnosti Vojvodine, kako je to predloženo amandmanom .

On je precizirao da će u vlasništvo Vojvodine biti preneta i određena sredstva nekih preduzeća među kojima su između ostalog "Novosadski Sajam", Radio Televizija Vojvodine...

Kada je reč o drugom amandmanu, koji se ticao poljoprivrednog zemljišta Cvetković je precizirao da će nakon restitucije određena zemlja preći u državnu svojinu, da će biti osnovani fondovi za korišćenje te zemlje i da će Vojvodina imati svoj fond.

Ta rešenja, precizirao je Cvetković, dogovorena su u skladu sa Ustavom.

Čanak je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da će Vojvodini pored ostalog biti vraćena imovina Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, legati, kao i neophodna imovina za kulturne i naučne potrebe.

"To je korak ka rešenju višedecenijske nepravde, ali nećemo odustati od borbe da se Vojvođanima vrati imovina koju su sticali godinama" poručio je Čanak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazum Cvetković - Čanak (VIDEO)

Izvor: S media, 23.Sep.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković i lider LSV Nenad Čanak dogovorili su se da Vlada prihvati amandman te stranke na Zakon o javnoj svojini, kojim se Vojvodini prenose određena preduzeća. Lider LSV Nenad Čanak najavio da će ta stranka podržati Zakon o javnoj svojini u parlamentu. ..Posle usvajanja...

Nastavak na S media...

SVE TAČKE RAZMOTRENE, DAN ZA GLASANJE JOŠ NEPOZNAT

Izvor: Kurir, 24.Sep.2011, 11:12

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je pretres amandmana na Predlog zakona o vraćanju imovine i obeštećenju, čime je razmotrila sve tačke aktuelne sednice, o kojima će se izjasniti u danu za glasanje...Kako je saopštila predsedavajuća sednicom Gordana Čomić, poslanici će o danu za glasanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.