Izvor: Blic, 19.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor o uzajamnoj podršci SRS i DSS u Vojvodini

Rukovodstva Srpske radikalne stranke (SRS) i Demokratske stranke Srbije (D S S) postigla su danas dogovor o uzajamnoj podršci u drugom krugu izbora za poslanike Skupštine Vojvodine po većinskom sistemu.

"Sporazum na pokrajinskom nivou, u kojem će se naći i Socijalistička partija Srbije , zvanično će biti potpisan sutra", najavljeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare SRS i D S S.

Prema rečima potpredsednika SRS i predsednika Okružnog odbora te stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za južnu Bačku Milorada Mirčića, pitanje je dana kada će se na republičkom nivou sklopiti sporazum SRS, D S S-Nova Srbija i koalicije oko SPS o formiranju zajedničke vlade, a taj dogovor će se potom "preslikati" i na Vojvodinu.

"Očekujem da će ta koalicija osvojiti većinu i u pokrajinskom parlamentu, jer su i Vojvođani, posle osam godina vladavine aktuelne administracije, željni promena", dodao je Mirčić.

Predsednik Pokrajkinskog odbora DSS Zoran Lončar je takođe ponovio da je dogovor pomenutih partnera na pomolu, a nakon usvajanja zajedničkih principa sledi izrada tehničkih detalja koalicionog sporazuma.

"Pozivam sve članove i simpatizere da u drugom krugu glasanja 25. maja podrže kandidate ove tri partije, kako bismo i u Vojvodini formirali demokratsku i nacionalnu odgovornu vladu", dodao je Lončar.

Obojica su pozvala i glasače stranaka nacionalnih manjina da u nedelju izađu na birališta u što većem broju, a potom da te stranke uđu u savez sa radikalima, DSS i, eventualno, SPS na pokrajinskom i lokalnom nivou. "Manjinama nudimo ravnopravno partnerstvo, a ne učešće u vlasti shodno osvojenom broju poslanika ili odbornika. To smo već pokazali u praksi u Bačkoj Palanci, gde će zamenik predsednika opštine biti Slovak", zaključio je Mirčić.

Konferenciji su prisustvovala i dvojica gradskih funkcionera SRS Igor Mirović i Milorad Buha, ali ne i bilo ko iz redova SPS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.