Izvor: B92, 03.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor o neposrednim izborima

Bijelo Polje -- Predsednik Crne Gore izjavio je da će tokom januara biti održana nova sednica Saveta za evropske integracije.

Filip Vujanović od tog susreta najviših zvaničnika Srbije, Crne Gore i državne zajednice očekuje dogovor o neposrednim izborima za Skupštinu SCG. Vujanović je novinarima u Bijelom Polju rekao da je na prethodnoj sednici Saveta izostao dogovor o izborima, ali da "postoji raspoloženje da se taj dogovor postigne".

Crnogorski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ponovio da u slučaju dogovora sa Srbijom o međunarodnom priznanju dve drzave, referendum u Crnoj Gori treba organizovati tokom 2005. godine. "Ukoliko dogovor izostane, onda će referendum biti organizovan po isteku trogodišnjeg perioda funkcionisanja državne zajednice, što je prihvatila u Evropska unija", kazao je Vujanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.