Dodik za referendum o sudijama u BiH

Izvor: Blic, 11.Dec.2009, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik za referendum o sudijama u BiH

Ako visoki predstavnik Valentin Incko produži mandat stranim sudijama i tužiocima u pravosuđu BiH, zvaničnici RS najavljuju referendum na kojem bi se građani RS izjasnili da li su za njihov ostanak u BiH i nakon 31. decembra.

Ovu ideju saopštili su premijer Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik NS RS Igor Radojičić i srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović, ali nisu objasnili kada bi referendum mogao biti sproveden. Istovremeno, u OHR nisu želeli da komentarišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „nešto što je hipotetičko pitanje”. „Naš odgovor je o tom potom”, kažu u OHR.

Predsednik NS RS Igor Radojičić podsetio je juče da je parlament Republike Srpske ranijim zaključkom upozorio da bi eventualno nametanje odluke visokog predstavnika u Bosne i Hercegovine o nekom pitanju izazvalo raspravu narodnih poslanika i potencijalno dovelo do referenduma.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.