Izvor: B92, 23.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik o Kosovu i Srpskoj

Banja Luka -- Milorad Dodik smatra da bi proglašenje nezavisnosti Kosova izazvalo politički proces u RS koji bi se teško mogao kontrolisati.

Predsednik Vlade Republike Srpske je kazao da će u slučaju jednostranog proglašenja nezavisnosti i priznavanja Kosova od strane pojedinih država, nastati problem Bosne i Hercegovine i njene unutrašnje strukture.

"Ako se dogodi da pojedine zemlje jednostrano priznaju nezavisnost Kosova, to će, ako ne odmah, vremenom formirati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razne stavove a jedan od stavova je jednako pravo svih na samostalnost", rekao je Dodik.

On je rekao da predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH neće prihvatiti i neće priznati nezavisno Kosovo.

Naglašavajući da Kosovo treba da bude predmet razgovora i dogovora predstavnika zvaničnog Beograda i Prištine, Dodik je rekao da će, ako se bude kreirala jednostrana samostalnost pokrajine, to predstavljati dugoročnu nestabilnost regiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.