Izvor: B92, 29.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra saradnja VS-KFOR

Bujanovac -- Broj kriminalnih aktivnosti oko administrativne linije s Kosovom iz godine u godinu se smanjuje.

Tome najviše doprinosi dobra saradnja Vojske Srbije i KFOR-a, koji kontrolišu Kopnenu zonu bezbednosti. VS i KFOR tri godine gotovo svakodnevno idu u zajedničke patrole sa obe strane adiminstrativne linije i razmenjuju podatke, što je jedan vid saradnje koji daje dobre rezultate. Najčešći oblik kriminala protiv kog se bore su ilegalni prelasci stranih državljana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na putu ka zemljama Zapadne Evrope.

Oficir VS, major Jovica Stanković, kaže da se svakodnevno dešava da ili pripadnici KFOR-a ili pripadnici snaga bezbednosti zaustavljaju osobe koja pokušavaju ilegalno da pređu liniju.

Zajednički cilj VS i KFOR-a jeste obezbediti mir i bezbednost za stanovništvo sa obe strane linije. Pukovnik Harold Svin iz KFOR-a kaže da je saradnja s VS poboljšana i veoma uspešna.

"To je za nas primer dobre saradnje koji navodimo u sličnim situacijama u drugim zemljama. Naravno potrebno je još vežbe kako bismo dostigli nivo kooperativnosti koji imamo s drugim vojskama", kaže on i dodaje kako dobra saradnja VS i KFOR-a ima veliki uticaj na uspostavljanje bezbednog okruženja na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.