Izvor: Blic, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do nove vlade samo kroz razgovor

Demokratska stranka Srbije i G17 plus nisu juče želeli da odgovore na ponudu DS za formiranje nove vlade „koja je data preko medija", a koju je prekjuče u intervjuu Beti izneo Dušan Petrović, zamenik predsednika DS.

Demokrate su, naime, ponudile da u slučaju da Božidar Đelić bude premijer, mesto ministra policije pripadne DSS, a Ministarstvo finansija G17 plus, dok bi demokrate u vladi imale polovinu ministara. Ukoliko bi, s druge strane, novi premijer bio Koštunica, DS >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi tražio MUP, resore odbrane, spoljnih poslova i finansija, kao i većinu ministarskih mesta.

Andreja Mladenović, portparol DSS, kaže za „Blic" da ta stranka „neće preko medija i sredstava javnog informisanja ulaziti u takvu vrstu diskusije".

- To je naš odgovor svima koji u javnim nastupima spekulišu o pregovorima o formiranju vlade. Mi smo i ranije više puta ponovili da ćemo naše stavove izneti na konsultacijama, direktnim partnerima u razgovorima - rekao je Mladenović, dodajući da će konsultacije trajati „sve dok se ne dođe do rešenja".

Sličan odgovor stigao je i iz G17 plus. Ova stranka saopštila je da ne može da se izjašnjava o ponudama za formiranje nove vlade koje su upućene preko medija, umesto da budu dostavljene toj stranci.

Suzana Grubješić, članica Predsedništva G17 plus, rekla je da DS „nije ni ovih dana, niti bilo kada u prethodna tri meseca uputio predlog G17 plus o formiranju vlade".

„Ozbiljnih pregovora o formiranju vlade nema, već se oni vode samo preko medija", rekla je Grubješićeva i ocenila da „to nikuda ne vodi".

Mladenović je rekao i da se ne razmatra mogućnost produžetka roka za formiranje vlade.

„O toj temi ni u DSS ni u Vladi nije raspravljano, jer to nije pravno moguće", precizirao je Mladenović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.