Do kraja septembra usvajanje 32 zakona

Izvor: Blic, 15.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja septembra usvajanje 32 zakona

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović i potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić dogovorili su se u utorak da do kraja septembra parlament usvoji 32 zakona koji su uslov za kandidaturu Srbije za članstvo u Evropskoj uniji (EU).



Đelić je novinarima posle sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije rekao da u parlamentu treba da bude usvojen ukupno 51 zakon od kojih zavisi status Srbije i kandidatura za ulazak u EU, ali da su do sada usvojena samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dva.

On je naveo da će Vlada "u najkraćem mogućem roku" predložiti Skupštini 13 zakona koji bi trebalo da budu usvojeni na vanrednoj sednici u julu, a ti predlozi odnose se na ukidanje viza, oblast trgovine i finansija, zaštitu životne sredine i rudarstvo i energetiku.

Prema njegovim rečima, Vlada će Skupštini uputiti i 19 zakona u oblasti borbe protiv korupcije, pranja novca i reforme pravosuđa, trgovine, finansija, životne sredine, poljoprivrede i rudarstva i energetike, a o njima bi parlament trebalo da raspravlja u septembru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zakoni preduslov za EU

Izvor: RTV Pink, 15.Jul.2008

Đelić: Usvajanje tih zakona najjača preporuka za članstvo u EU. . . Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izrazio je očekivanje da će do kraja septembra biti usvojeno 32 zakona koji su važni za proces evropskih integracija Srbije. .

Nastavak na RTV Pink...

DVE REZOLUCIJE O KOSOVU

Izvor: Kurir, 15.Jul.2008

BEOGRAD, 15. jul 2008. (FoNet) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović i potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić ocenili su danas da bi bilo dobro da Skupština Srbije, u sredu, u raspravi o Kosovu, postigne konsenzus o kontinuitetu vođenja državne politike. Ona je na konferenciji...

Nastavak na Kurir...

Zakoni preduslov za EU

Izvor: Kurir, 16.Jul.2008, 08:37

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izrazio je juče očekivanje da će do kraja septembra biti usvojeno 32 zakona koji su važni za proces evropskih integracija Srbije. Đelić je, posle razgovora s predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović,...

Nastavak na Kurir...

GENERAL MLADIĆ, USLOV ZA STATUS KANDIDATA

Izvor: Kurir, 16.Jul.2008

NOVI SAD, 16. JULA (SRNA) - Potpredsjednik Vlade Srbije Božidar Đelić smatra da je izručenje Ratka Mladića Haškom tribunalu jedan od ključnih uslova da Srbija do kraj septembra stekne status kandidata za članstvo u EU. "Ako se pogledaju zaključci Saveta ministara EU, izručenja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.