Izvor: B92, 20.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja nedelje istraga o Kolesaru i Janjuševiću

Beograd -- Kako B92 saznaje, do kraja nedelje biće završena istraga koja se, po tužbi G17 plus vodi protiv Nemanje Kolesera i Zorana Janjuševića za navodne finansijske malverzacije.

U međuvremenu, Nemanja Kolesar nastavio je da obavlja funkciju Direktora Agencije za sanaciju i likvidaciju banaka. On, međutim, u sredu nije imao vremena za razgovor sa novinarima pošto je, kako nam je rečeno, bio na sastanku. Za sada nema nikakvih najava kad će se sastati Savet Agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povodom zahteva Kolesara da se članovi Saveta izjasne o njegovom poverenju. Kolesar je, podsetimo, nakon optužbi čelnika G17 plus da je umešan u aferu pranja novca članovima Saveta Agencije uputio pismo sa zahtevom da se raspravlja o njegovom ostanku na toj dužnosti. Zoran Janjušević, koji je posle iznetih optužbi podneo ostavku na mesto savetnika premijera za bezbednost, nastavio je posle toga da obavlja svoje redovne dužnosti kao stečajni upravnik Brodogradilišta u Beogradu. Radnici, međutim, u sredu nisu Janjuševiću dozvolili da uđe u krug tog preduzeća. Đorđe Mihajlović, šef obezbeđenja brodogradilišta Beograd, izjavio je da je Janjušević pokušao da službu obezbeđenja brodogradilišta zameni radnicima druge agencije za obezbeđenje. Radnici, prema Mihajlovićevim rečima, sada traže smenu stečajnog upravnika zbog sukoba interesa i uništavanja Brodogradilišta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.