Izvor: Blic, 05.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dnevnik: Izolacija Srbije ako pobede antievropske snage

U slučaju pobede antievropskih snaga, Srbija će biti izložena političkoj izolaciji od strane Evropske Unije, piše danas novosadski "Dnevnik", pozivajući se na diplomatske izvore.



"Srbija bi s Vojislavom Šešeljom i Vojislavom Koštunicom na vlasti imala tretman izopštenosti koji su imale Tuđmanova Hrvatska i Mečijarova Slovačka", rekao je diplomatski izvor iz Brisela za "Dnevnik".

Prema tom izvoru, prvi scenario podrazumeva da bi Srbiji bili ukinuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pomoć i krediti EU.

Drugi scenario bi podrazumevao pomoć onim gradovima i opštinama u kojima pobede proevropske snage, kao i pokrajini Vojvodini, u slučaju pobede demokratskih političkih struja.

Treći scenario bi podrazumevao potpunu, i političku i ekonomsku, izolaciju Srbije, a srpski izvoznici bi 2010. godine izgubili sve povlastice koje sada uživaju u trgovini s EU, naveo je taj izvor.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.