Đurić: Srbija će pomoći izvođenje zločinaca pred sud

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Srbija će pomoći izvođenje zločinaca pred sud

Srbija, njene institucije i specijalizovani organi spremni su da podrže i pomognu izvođenje zločinaca teroritičke OVK pred sud, izjavio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

On je, povodom usvajanja amandmana u kosovskoj Skupštini, koji će omogućiti formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, u izjavi Tanjugu rekao da će Srbija proučiti kakav će biti sastav, nadležnosti i obim aktivnosti Međunarodnog suda.

Đurić je dodao da ne veruje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskrenost institucija i političara iz Prištine koji su danas glasali za osnivanje suda, jer su imali priliku da za 15 godina izvedu pred sud zločince iz terorističke OVK.

"Ne samo da ih nisu izveli, nego smo u tom periodu mogli da vidimo progon, zastrašivanje i ubistva svedoka. Svesni smo dobro kakva je lična i politička istorija nekih od onih koji su glasali za osnivanje ovog suda", rekao je Đurić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbija spremna da pomogne izvođenje pred sud zločinaca OVK

Izvor: Cafe.ba, 03.Avg.2015

Srbija, njene institucije i specijalizovani organi spremni su da podrže i pomognu izvođenje zločinaca teroritičke OVK pred sud, izjavio je večeras direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić...Đurić je, reagujući na usvajanje amandmana na Ustav u Skupštini samoproglašenog...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.