Đurić: Srbi se ne vraćaju u kosovske institucije

Izvor: Blic, 11.Mar.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Srbi se ne vraćaju u kosovske institucije

Predstavnici liste "Srpska" neće se vratiti u Pokrajinsku vladu i privremene institucije sve dok elementi dogovora iz koalicionog sporazuma sa albanskim strankama na KiM ne budu poštovani i srpski narod uvažen, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Đurić je to saopštio, nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, kojem je prisustvovao i premijer Aleksandar Vučić, naglasivši da će u narednih nedelju dana biti održana hitna sednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa predstavnicima svih srpskih opština na kojoj će se razmatrati dalji potezi posle izbacivanja ministra Aleksandra Jablanovića iz kosovske vlade i "političkog ponižavanja srpskog naroda".

- Mi u vladu nismo ušli da bismo bili folklor ili ikebana niti ćemo učestvovati sve dok neko bude mislio da treba da budemo dekoracija - rekao je Đurić i dodao da je to stav svih srpskih predstavnika koje je podržao i premijer Vučić.

Đurić je najavio da će se predstavnici Srba jednom mesečno sastajati sa premijerom i predstavnicima Kancelarije za KIM u Beogradu.

Bivši ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Jablanović rekao je  novinarima da je njegova izjava zbog koje je izbačen iz Vlade bila odmerena, kao i da se borba za politička prava Srba nastavlja .

- Posle današnjeg sastanka nema sumnje da nećemo učestvovati u nečemu što je politička farsa - rekao je Jablanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica predstavnika svih srpskih opština na KiM

Izvor: Beta, 11.Mar.2015

BEOGRAD, 11. marta 2015. (Beta) - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Djurić najavio je u sredu da će u roku od nedelju dana biti održana prva zajednička sednica predstavnika svih 10 opština sa srpskom već.

Nastavak na Beta...

Srbi sa Kosmeta moraju da istupaju jedinstveno

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2015

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbi sa Kosova i Metohije, danas i ubuduće, moraju da istupaju jedinstveno, saopšteno je iz Vlade Srbije poslije sastanka sa predstavnicima Srpske liste u pokrajinskim institucijama kojem je prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.