Ex -Yu

Srbi sa Kosmeta moraju da istupaju jedinstveno

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbi sa Kosova i Metohije, danas i ubuduće, moraju da istupaju jedinstveno, saopšteno je iz Vlade Srbije poslije sastanka sa predstavnicima Srpske liste u pokrajinskim institucijama kojem je prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Vučić i predstavnici Srpske liste konstatovali su da je neprihvatljivo dalje neispunjavanje dogovora postignutog koalicionim sporazumom sa političkim predstavnicima kosovskih Albanaca.

Na sastanku je odlučeno da srpski predstavnici ne učestvuju u radu privremenih institucija samouprave u Prištini, dok god albanska strana ne poštuje postignuti sporazum.

Zaključeno da će u narednih sedam dana biti organizovana hitna zajednička sjednica svih srpskih opština na Kosmetu na kojoj će biti razmatrana sva aktuelna pitanja i razgovarano o daljem političkom djelovanju Srba na Kosovu i Metohiji.

Tokom susreta dogovoreno je i da politički predstavnici Srpske liste nastave da se bore za prava Srba na Kosovu i Metohiji donošenjem političkih odluka i konkretnih koraka na terenu.

Srbi sa Kosova i Metohije, ističe se u saopštenju, donosiće odluke u saradnji sa Vladom Srbije i premijerom na zajedničkim sastancima, koji će biti održavani jednom mjesečno u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije