Đurić: Odbijanje Prištine opasno i neodgovorno

Izvor: BKTV News, 06.Jun.2018, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Odbijanje Prištine opasno i neodgovorno

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić kaže za Tanjug da je odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini.

"Glavni pregovarač Prištine izgovara neverovatne reči na koje niko ne reaguje, a morali bi mnogi. On otvoreno i javno govori da Priština nema nikakvu nameru da sprovodi obaveze koje je preuzela i time dokazuje da vlasti u Prištini misle da im je apsolutno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sve dozvoljeno", rekao je Ðurić.

On podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre više meseci, upravo u vreme dok su se Arifi i njegovi šefovi zaklinjali kako će sprovoditi Sporazum o ZSO, upozoravao na to da oni nemaju nameru to da urade.

Priština odbila poziv za dolazak na sastanak u Briselu: "Ili sve ili ništa"

"Bilo je potrebno veoma kratko vreme da se pokaže koliko su namere Prištine bile neiskrene, a tvrdnje lažne. Prištinsko odbijanje dijaloga je opasno i neodgovorno baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini", ističe Ðurić.

Teza da Srbija treba da bude srećna da Priština prihvati njeno priznanje, koja se danima servira javnosti u pokrajini, protivna je samoj ideji dijaloga, ne može biti dalje od stvarnosti i predstavlja siguran put u ćorsokak, zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Odbijanje Prištine opasno i neodgovorno"

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jun.2018

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić kaže za Tanjug da je odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovj sadržini...- Glavni pregovarač Prištine izgovara neverovatne reči na koje niko ne reaguje,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Đurić: Odbijanje dijaloga Prištine opasno i neodgovorno

Izvor: Blic, 06.Jun.2018

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić kaže za Tanjug da je odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovj sadržini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.