Đukić-Dejanovićeva:Doneto 298 akata

Izvor: B92, Beta, 21.Jan.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanovićeva:Doneto 298 akata

Beograd -- Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović obavestila je članove delegacije Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o radu Skupštine.

Predsednica je podsetila da je u vreme prošlogodišnje posete delegacije SE, Skupština Srbije bila blokirana i istakla da je potom doneto 298 zakona i drugih zakonskih akata. Đukić-Dejanovićeva je dodala da je pažnja bila posvećena pribavljanju mišljenja svetskih stručnjaka kako bi zakoni bili valjano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usklađeni i pomogli približavanje Srbije EU.

Ona je ocenila da je "monitoring podsticajan za rad parlamenta" i izrazila zahvalnost za pomoć Savet Evrope.

Šef delegacije Andreas Glos je posle razgovora izjavio da se nada da će se taj nadzor završiti do do kraja ove ili početkom 2011. godine.

"Da bismo mogli da zatvorimo taj proces koji traje više godina, potrebno je da dođe do određenih promena u Srbiji, odnosno da se donese određeni broj zakona i da se sprovedu određene promene od strane ministarstava kako bismo mogli da iznesemo takav predlog", rekao je Glos.

U delegaciji su suizvestioci za Srbiju Andreas Gros i Davit Harutinijan, sekretar delegacije Artemi Karpenko i šef Kancelarije SE u Beogradu, ambasador Konstantin Jerokostopulos.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.