Djukić-Dejanović primila ministra spoljnih poslova Malija

Izvor: S media, 21.Maj.2010, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djukić-Dejanović primila ministra spoljnih poslova Malija

Predsednica skupštine Slavica Djukić-Dejanović zahvalila se danas ministru spoljnih poslova Republike Mali Moktaru Uanu, na principijelnom stavu te države u vezi sa teritorijalnim integritetom i suverenitetom Srbije, saopšteno je iz kabineta predsednice parlamenta.

Predsednica Djukić-Dejanović je podsetila, prilikom posete delagacije Malija srpskom parlamentu, da će mišljenje Medjunarodnog suda pravde (MSP) dati mogućnosti i povoda za otvaranje dijaloga koji bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da donese rešenje u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Taj dijalog bi se bazirao na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, medjunarodnom pravu i prinicipima Povelje UN, dodala je predsednica skupštine Srbije.

Ministar Uan je istakao da je podrška Malija Srbiji pitanje principa i da će ta podrška biti trajna.

Obostrano je izražena želja da bude ostvarena što šira parlamentarna saradnja što može biti od koristi u procesu daljeg razvoja odnosa dve zemlje u celini, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.