Đukić- Dejanović: Potvrđivanje SPP i energetskog sporazuma s Rusijom u ponedeljak?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić- Dejanović: Potvrđivanje SPP i energetskog sporazuma s Rusijom u ponedeljak?

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Slavica Đukić - Dejanović izjavila je da će verovatno za ponedeljak, 14. jul, zakazati sednicu parlamenta, na kojoj će se razmatrati predlozi zakona o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i Sporazuma vlada Srbije i Rusije o saradnji u oblasti naftne i gasne privrede. Ona je rekla da ti predlozi još nisu zvanično upućeni parlamentu, ali da se to ocekuje veceras ili sutra ujutro. Đukić - Dejanović je navela da je obaveštena o odlukama koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vlada danas usvojila i da će vanrednu sednicu zakazati čim Vlada uputi zvaničan zahtev i predlog dnevnog reda.

Predsednica Skupštine je rekla da se očekuje obiman dnevni red, zbog čega je potrebno i da poslanici imaju vremena da se pripreme za zasedanje.

Na današnjoj sednici Vlada je utvrdila set zakona koje će parlamentu proslediti na hitno usvajanje. Poslovnikom o radu parlamenta predviđeno je da se predlog zakona za čije se donošenje predlaže hitni postupak može staviti na dnevni red Skupštine najkasnije 24 sata pre početka sednice.

Predlagač zakona je dužan da, u pisanom obrazloženju predloga zakona, navede štetne posledice koje bi nastale zbog nedonošenja zakona po hitnom postupku. Pored predloga zakona o potvrđivanju SPP i energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom, Vlada je utvrdila i Predlog zakona o potvrđivanju Prelaznog sporazuma o trgovini i trgovinskim pitanjima EU i Srbije.

Vlada je usvojila i više predloga zakona koji regulišu finansijske odnose Srbije i međunarodnih institucija o povlačenju sredstava neophodnih za realizaciju ključnih projekata u oblasti infrastrukture i poljoprivrede.

Svi akti koje je predložila prethodna vlada juče su, na prvoj sednici Cvetkovićevog kabineta, povučeni iz procedure, a prema uobičajenoj praksi nova vlada, pošto ih razmotri, može da ih vrati parlametnu u istom ili izmenjenom obliku.

Takva procedura primenjena je i kada su u pitanju predlozi Zakona o potvrđivanju S S P-a, gasnog sporazuma sa Rusijom i nekoliko predloga za ratifikaciju međunarodnih sporazuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.