Đukić-Dejanović: Najbolje da parlament predloži rezoluciju o KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Najbolje da parlament predloži rezoluciju o KiM

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da bi bilo njabolje da Skupština bude predlagač nove rezolucije o Kosovu i Metohiji.

"Inicijativa da to bude praktično rezolucija skupštine je najprihvatljivija kako bi što veći broj poslanika prihvatio i potpisao tekst. Videćemo šta će do utorka odlučiti poslaničke grupe", rekla je Đukić-Dejanović nakon konsultcija predstavnika opozicije sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bogdanovićem.

Prema njenim rečima, na konsultacijama su predstavnici poslaničkih grupa davali inicijative o kosovskoj rezoluciji.

"Bilo je različitih sugestija i ideja, ali ono oko čega smo se dogovorili je da nastavimo razgovore u utorak u podne u ideji i cilju da što pre dođemo do jedinstvenog teksta ili da najveći broj poslanika prihvati jedan isti tekst", kazala je ona.

Đukić-Dejanović je rekla da postoji mogućnost da predlagač te rezolucije bude vlada ili neka poslanička grupa, ali je istakla da bi najbolje bilo da to bude skupština. Kako je navela, SRS, DSS i NS nisu odustali od svog teksta podnetog u junu, ali su prihvatili da učestvuju u razgovoru i pokušaju da se napravi zajednički tekst. Prema njenim recima, ministar Bogdanović je današnje konsulatcije zakazao kako bi čuo sugestije opozicije.

Ona je navela da ohrabruje to što je na konsultacijam ispoljena dobra volja prisutnih u pokušaju da se dođe do zajedničkog teksta.

"Ako dogovor o rezoluciji bude postignut u utorak odmah ću zakazati sednicu", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je dodala da će u utorak obaviti i konsultacije o zakonima koji su neophodni za stavljanje Srbije na belu šengen listu i da je velika verovatnoća da tu sednicu zakaže za idući četvrtak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.