Đukić-Dejanović: Glasanje o Statutu u ponedeljak ili utorak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2009, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Glasanje o Statutu u ponedeljak ili utorak

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas Tanjugu da će se poslanici republičkog parlamenta izjasniti o Predlogu zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine i predloženom Statutu pokrajine u ponedeljak, 30.novembra ili najkasnije u utorak, 1 decembra.

Predsednica je rekla da će poslanici u ponedeljak u nastavku sednice završiti razmatranje amandmana na predloženi zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine a da će potom započeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novu sednicu na kojoj će raspravljati o izboru predsednika Vrhovnog kasacionog suda i republičkog javnog tužioca, nakon čega bi moglo da bude obavljeno i glasanje o tim tačkama.

"Ja bih volela da glasanje bude obavljeno u ponedeljak, po završetku sednice na čijem dnevnom redu su kadrovske odluke iz oblasti pravosuđa, ali će to zavisiti od dinamike i toka rasprave. Glasanje će biti obavljeno ili u ponedeljak ili najkasnije u utorak", objasnila je Đukić Dejanović.

Sednica parlamenta, na čijem su dnevnom redu Predlog zakona o utvrđivanju nadležnosti i Predlog statuta Vojvodine, počela je 24. novembra, a u četvorodnevnoj raspravi poslanici su završili načelno razmatranje predloženih akata i veći deo od 212 podnetih amandmana na predloženi zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.

Za ponedeljak, sa početkom u 14 časova, zakazana je i nova, peta sednica jesednjeg zasedanja parlamenta, a na kojoj će poslanici raspravljati o izboru predsednika Vrhovnog kasacionog suda i republičkog javnog tužioca.

Na dnevnom redu te sednice su i Predlog odluke o izboru tužilaca u tužilaštvu posebne nadležnosti, o izboru javnih tužilaca za apelaciona javna tužilaštva, javnih tužilaca u višim javnim tužilaštvima i javnih tužilaca u osnovnim javnim tužilaštvima.

Visoki savet sudstva predložio je da se za predsednika Vrhovnog kasacionog suda izabere vršilac dužnosti predsednika Vrhovnog suda Srbije Nata Mesarović, a Vlada Srbije da se za republičkog javnog tužioca izabere vršilac dužnosti javnog tužioca u Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu Zagorka Dolovac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.