Izvor: B92, 25.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović za raščišćavanje situacije

Podgorica -- Premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da bi Crna Gora i Srbija trebalo da priznaju jedna drugu.

"Osim toga, dve države-članice treba da traže i međunarodno priznanje, a onda da se, eventualno, dogovore o međusobnom savezu. Ako Crna Gora u 2005. ne dobije odgovor na tu ponudu, iskoristiće svoje pravo, iz 'Beogradskog sporazuma', na referendum", kaže Đukanović.

On je ponovio da prvo treba rešiti pitanje državnog statusa Srbije i Crne Gore, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a onda pristupiti organizaciji neposrednih izbora. "Za nas nije zatvoreno ni pomeranje rokova, ako Srbija misli da je za nju dugo da čeka februar 2006. Mi smo ponovili da je za nas potpuno prihvatljivo da usaglasimo stav i da ga predložimo Evropi, da sve malo pomerimo napred i da tokom 2005. rešavamo i pitanje refenduma i izbora", rekao je Đukanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.